Genel

Kolajen Kaynakları

kolajen kaynakları dr ceyhun nuriankara tedavi en iyi kolajen

Kolajen Kaynakları vücudumuzda bulunan doğal bir protein kaynağı olduğunu düşünürsek, aslında takviye almamıza gerek yok. Yani, yaşlanma karşıtı endişelerimiz yoksa veya eklem sağlığını veya vücudumuzun genel işleyişini iyileştirme ihtiyacı hissetmedikçe. Kümes hayvanları, fasulye, baklagiller ve yumurtalardan elde edilen protein açısından zengin bir diyet, vücudunuzun kolajen üretiminin bozulmamasını sağlayacaktır. Hayvanların kemikleri, derileri ve bağları, kemik suyu ve balık derisi ve denizanası gibi bazı deniz ürünleri yüksek doğal kolajen kaynakları , ancak kolayca tüketilmezler. Takviyelerin resme girdiği yer burasıdır. Onları cildimizin, eklemlerimizin ve saçlarımızın sağlığını iyileştirmek için almayı seçebiliriz.

Deniz Kolajeni

Kolajen içeriği yüksek, deniz veya balık kolajeni balık derisinden ve pullarından gelir. Vücut tarafından iyi emilmektedir ve kolajen sentezini artırması için tetiklenmektedir. Esas olarak bir tip I kolajendir ve ayrıca bazı tip II’ye sahiptir. Sığır kolajeni gibi diğer bazı kaynaklardan daha hızlı çalışır.

Kolajen Kaynakları

Deniz Kolajeni

Deniz kolajeninde bulunan amino asit olan glisin, muhtemelen vücut ısısını düzenlediği için uyku kalitesini artırır. Glisin ayrıca bağırsak sağlığını iyileştirir. Deniz kolajeni, kas kütlesini ve egzersiz performansını da destekler. Yaşlanma karşıtı amaçlar için en iyi seçenek olduğu iddia ediliyor. Çünkü kırışıklıklarla mücadeleye yardımcı oluyor. Elastikiyetini artırıyor ve cilt nem seviyesini artırıyor, ayrıca tırnakları ve saçı güçlendiriyor.

Sığır Kolajeni

İneklerin kemiklerinden ve derilerinden elde edilen sığır kolajeni, hem tip I hem de tip III kollajen için iyi bir kaynaktır ve eklem sağlığı için faydalıdır. Yaşlanma belirtileriyle mücadele için deniz kolajeni ile birlikte önerilir; kırışıklıklar, elastikiyet kaybı ve kuruluk.

Vejetaryen / Vegan Kolajen

Vejetaryen kolajen diye bir şey olmamasına rağmen, hayvansal olmayan kaynaklardan elde edilen alternatif bir “kolajen” genetiği değiştirilmiş maya ve bakterilerden ve özellikle bakteri P. pastoris’ten yapılır. İnsan genleri, mikropların genetik yapısına eklenmektedir. Genler yerleştiğinde, maya ve bakteriler insan kolajenini üretmeye çalışır.

Hidrolize Kolajen Kaynakları

Bu bir kaynaktan ziyade bir süreçtir. Takviyelerde kullanılan kolajen genellikle Hidrolize edilmektedir. Bunlar, daha kısa bir amino asit zincirine sahip kolajen peptitleridir. Esas olarak tip I’den oluşur. Kolajen peptitler, cildin nemini iyileştirir. Dolayısıyla cildin pürüzlü dokusunu, kırışıklıkları yumuşatır. Hidrolize kolajen, vücudun kolayca emebilmesi için proteinin küçük parçalara ayrıldığı Hidroliz adı verilen bir işlemle üretilmektedir. Deniz ve sığır kolajeni gibi kolajen peptit tozları temel olarak tüketime yardımcı olan “hidrolize” kolajenden yapılmaktadır.

Jelatin

Jelatin, kıvam artırma, jelleşme, rafinasyon, dengeleme, köpürme, emülsiyon, stabilizasyon ve film oluşturma gibi özelliklerinden dolayı gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu özellikler jelatinin cinsine, konsantrasyonuna, pH değerine ve çalışma sıcaklığına bağlı olarak elde edilmektedir. Jelatin esas olarak şekerleme endüstrilerinde kullanılmaktadır; jöle, şekerleme ve şekerleme üretiminde. Ayrıca saf protein içeriğinden dolayı şarap ve meyve suları, et ve süt ürünlerinde rafinaj maddesi olarak ve sporcular için güçlendirici bir gıda olarak kullanılmaktadır.

Vücudumuzdaki kolajen kaybı yaşla birlikte kaçınılmazdır. Ancak kolajen kaybının boyutunda bazı beslenme ve yaşam tarzı faktörleri önemli rol oynamaktadır. Sigara içmek, aşırı içki içmek ve ilave şeker ve işlenmiş gıdalarda yüksek bir diyet, glikasyona neden olmaktadır. Bu da kolajen döngüsünde bir azalma anlamına gelmektedir. Glikasyon, kolajenin onu çevreleyen hücreler ve proteinlerle etkileşime girmesini engeller. Bu etkiyi önlemek veya en aza indirmek için dengeli beslenmelidir ve düzenli egzersiz yapılmalıdır.

C Vitamini Kolajen Kaynakları

Kolajen en verimli şekilde C vitamini veya hyaluronik asit takviyeleri ile tüketilir. C vitamini eksikliği kolajen üretiminin bozulmasına neden olur. Kolajen sentezine yardımcı olan diğer besinler çinko, demir ve bakırdır.

Related Posts